30%-regeling

Wat is de 30%-regeling?

De 30%-regeling is een bijzondere kostenvergoedingsregeling. Buitenlandse werknemers maken vaak extra kosten, bijvoorbeeld huisvestings- of reiskosten. Om werknemers hierin tegemoet te komen, mogen werkgevers in veel gevallen 30 procent van het loon uitbetalen als belastingvrije vergoeding. Kennismigranten komen hier bijna altijd in aanmerking voor deze regeling.

De voorwaarden

Om gebruik te kunnen maken van de 30%-regeling, moet de expat wel een specifieke deskundigheid hebben die op de Nederlandse arbeidsmarkt schaars is. Ook moet de Belastingdienst de toepassing van de 30%-regeling via een beschikking toestaan. In dat geval mag de werkgever 30% van het loon inclusief de vergoeding zonder verder bewijs onbelast aan de werknemer uitkeren.

Aanvraagprocedure

Om in aanmerking te komen voor de 30%-regeling, moeten de werkgever en de werknemer een gezamenlijk verzoek indienen bij de belastingdienst. De Belastingdienst checkt vervolgens of aan de voorwaarden wordt voldaan. Er wordt een beschikking afgegeven door de inspecteur als het verzoek wordt ingewilligd. Deze beschikking wordt bewaart in de loonadministratie.

Goed om te weten

  • De 30%-regeling mag maximaal 5 jaar worden toegepast.
  • Kosten van een Internationale School kunnen, naast de 30%-regeling, extra netto vergoed worden.
  • Met de 30%-regeling kan de werknemer zijn niet-Nederlandse rijbewijs omwisselen.

Berekening aanvragen

Als je gebruik maakt van de dienstverlening van Control Payroll dan verzorgen wij de aanmelding en uitvoering van de 30%-regeling. Benieuwd wat het nettosalaris of de kostprijs wordt? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op of vraag hieronder direct een berekening aan.